bomuldsmark bæredygtig bomuld

Bæredygtigt tøj

Hvad betyder en øko-tex certificering?

En øko-tex 100 standard certificering er en produktcertificering der også kendes på mærket “Tiltro til tekstiler”. For at tøj kan øko-tex certificeres, stilles der en række sundhedsmæssige krav til produktionen af tøj. 

Disse krav omfatter, at alle komponenter der indgår i produktionen af tøj har gennemgået en omfattende test for skadelige stoffer, der menes at være helbredsskadende.

En øko-tex 100 certificering er derfor din garanti for, at alle elementer som stof, knapper, lynlåse og sytråd, der indgår i tøj, er testet fri for skadelige stoffer. Dermed sikrer du dig som forbruger mod at bruge tøj, der indeholder skadelig kemi for både din sundhed, men også miljøet.

Størstedelen af det tøj, du kan købe hos Cooltryk er øko-tex 100 certificeret, da vi derved støtter op om både vores kunders helbred, men også miljøet ved at benytte bæredygtige leverandører og tekstilproducenter.

Økologisk bomuld

Vores bodystockings til babyer kan købes i både konventionel og økologisk bomuld. De økologiske body’er bliver produceret af den økologiske og bæredygtige tøjproducent Neutral. Neutral er et dansk tøjmærke, der igennem alle processer fra dyrkning af bomuld til tekstilproduktion følger internationale standarder for bæredygtighed. Derudover kontrollerer de løbende, at alle led i produktionen lever op til høje kriterier for sociale, etiske og miljømæssige forhold. 

Når du køber økologisk tøj fra Neutral, sikrer du dig derfor, at tøjet lever op til følgende certificeringer:

  • EU Ecolabel
  • Fairtrade.
  • GOTS certificeret produktion, hvilket sikrer en bæredygtig og social ansvarlig tekstilproduktion.
  • SA8000 certificering, der betyder, at tekstilproduktionens ansatte kontrolleres for børnearbejde, tvangsarbejde, diskrimination, helbred og sikkerhed m.m.