oeko tex certificering baeredygtigt toej

Bæredygtigt tøj til børn og voksne

Størstedelen af det tøj, du kan købe hos Cooltryk er øko-tex 100 certificeret, da vi derved støtter op om både vores kunders helbred, men også miljøet ved at benytte bæredygtige leverandører og tekstilproducenter.

Hvad betyder en øko-tex certificering?

En øko-tex 100 standard certificering er en produktcertificering der også kendes på mærket “Tiltro til tekstiler”. For at tøj kan øko-tex certificeres, stilles der en række sundhedsmæssige krav til produktionen af tøj. 

Disse krav omfatter, at alle komponenter der indgår i produktionen af tøj har gennemgået en omfattende test for skadelige stoffer, der menes at være helbredsskadende.

Certifikatet er derfor din garanti for, at alle elementer som stof, knapper, lynlåse og sytråd, der indgår i tøj, er testet fri for skadelige stoffer. Dermed sikrer du dig som forbruger mod at bruge tøj, der indeholder skadelig kemi for både din sundhed, men også miljøet.

Økologisk bomuld fra bæredygtig tøjproducent

Vores bodystockings til babyer kan købes i både konventionel og økologisk bomuld. De økologiske body’er bliver produceret af den økologiske og bæredygtige tøjproducent Neutral. Neutral er et dansk tøjmærke, der igennem alle processer fra dyrkning af bomuld til tekstilproduktion følger internationale standarder for bæredygtighed. Derudover kontrollerer de løbende, at alle led i produktionen lever op til høje kriterier for sociale, etiske og miljømæssige forhold.

De seneste årtier er prisen for bomuld faldet. Det betyder, at folk der arbejder i bomuldsindustrien er presset på lønninger og produktionsomkostninger, hvilket resulterer i dårligere arbejdsforhold for de mennesker der dyrker bomuld. For at imødekomme dette problem sørger Neutral for at arbejdere betales med rimelige priser for deres bomuld, samt behandles ordentligt.  

Når du køber økologisk tøj fra Neutral, sikrer du dig derfor, at tøjet lever op til følgende certificeringer:

  • EU Ecolabel miljømærket, der tildeles produkter som lever op til høje miljøstandarder ved at være produceret med henblik på genanvendelse og mindst mulig CO2 udledning under fremstilling.
  • Fairtrade, der er med til at forbedre arbejdsvilkår og rimelig betaling for bomuld.
  • GOTS (Global Organic Textile Standard) certificering, der stiller krav til at mindst 95% af tekstilmaterialet er økologisk, ligesom alle led i produktionen skal leve op til miljømæssige kriterier og social ansvarlighed.
  • SA8000 certificering, der betyder, at tekstilproduktionens ansatte kontrolleres for børnearbejde, tvangsarbejde, diskrimination, helbred og sikkerhed m.m. 
oekologisk bomuld baeredygtigt toej